Géptartozékok / kiegészítők

Lezárt
kiscsiszi
Globál moderátor

Re: Géptartozékok / kiegészítők

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Ez jó, tetszik.
Szimpla tojásfehérje, semmi más?
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Van ez a fajta ragasztótubus: 2165
A gond az, hogy ahogy kezd fogyni, ha a talpán áll a polcon, akkor nagyon sokat kell nyomkodni, mire végre előmászik belőle a ragasztó. A sűrű massza nagyon lassan mászik le a tubusban a kinyomócsöcsig. Ezért a polc sarkában fejen-állva tartom, de gyakran eldől és kezdődik a macera elölről. Ennek immár vége, ezentúl mindig fejen áll és sosem dől el, ha kell a ragasztó, azonnal jön belőle.
A fadarab: meggy.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Pjanos

Hozzászólás Szerző: Pjanos »

Nem kell semmi csak tojásfehérje... a sárgáját énekléshez :)
üdv
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Szia Mikapu!

Ez olyan Kolumbusz tojása.
A másik ami az eszembe jutott, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe.
Most már csak azt kell megoldani, hogy ragasztás közben ne kelljen visszatekerni a kupakot. :?:
Üdv. Pozsi
farongáló

Hozzászólás Szerző: farongáló »

Sziasztok!
Az is a gond hogy túl sűrű a ragasztó.Egy kicsit higítani kell vizzel.
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!

Előre is elnézést, ha a kérdésemre a válasz már itt van valahol, de én nem találtam.
Szóval, meg vettem a régóta áhított faesztergát. Váratlanul akadtam rá egy hirdetési oldalon.

Nem valami új gép (1965-ben gyártották Csepelen), de azért igen jó állapotban van.
Tiszta öntvény az egész, kb 350 kg. 220v-os 1,5kw-os motorral, 3 tárcsával.
befogható hossz 850mm, elforduló átmérő a gépágy fölött 480mm!!
vasárnap délután hozom haza, már alig várom, hogy dolgozhassak rajta!

Viszont minél előbb szeretnék hozzá venni freki váltót. A tanácsotokat kérem, hogy hol, milyen típust, mennyiért lehet beszerzni. Milyen paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen a frekiváltó, hogy gond nélkül tudjon dolgozni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kovi
Laszlo59

Hozzászólás Szerző: Laszlo59 »

Szia Kovi

Ha a motorod "csak" egy fázis 230V-os nem lehet frekvenciaváltóval fordulatszámot változtatni, azt csak tárcsákkal megoldható.A teljesítménye bőven elég. A frekiváltók 1fázis 230V-ból állítanak elő 3fázis 230V-ot 10- és 400 Hz között Max 1,5KW teljesítményig ebben az esetben a motornak 220/380 V 3 fázisúnak kell kennie.
A másik verzió 3fázis 400V be 3 fázis 400V ki a teljesítmény csak a csillagos határ.
1fbe 500W ~ 10-15000
1fbe 750W ~ 15-25000
1fbe 1500W ~ 32-50000 Ft "használtan" a bolti 2-es szorzóval kapható.

Sok sikert az új géphez.
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Picit értek csak az elektromossághoz, ezért a hozzászólásomat csak kérdőjellel kezeljétek.
Az aszinkron motor fordulatszámát a frekvencia és a pólus párok száma határozza meg, meg ha jól emlékszem. Akkor miért nem lehet egy 230 V-os motort frekvencia váltóval szabályozni?
Amikor szemeztem a frekvencia váltóval kértem ajánlatot újra az 200 000 Ft környékén volt.
Amire oda kell figyelni a frekiváltó esetén a motor hűtését 50 Hz-es fordulatszámra méretezik, ha magasabb frekvencián használod akkor egy bizonyos fordulatszámig a motor hűtését javítod. De alacsony frekvencián oda kell figyelni a motor melegedésére.
Üdv. Pozsi
Varifer
Site Admin

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Sziasztok!

Kicsit vitatkozom, .... miért is ne lehetne egy fázisú motort frekvencia váltóval vezérelni?
(Na persze nem szénkefés motorról beszélünk, azt triakkal vezéreljük.)

Várom a meg győzésemre a választ.
Tisztelettel: Varifer
Pjanos

Hozzászólás Szerző: Pjanos »

Én végképp nem vagyok szakember, de épp az az előnye a frekveciaváltónak, hogy egyfázisról egy 3 fázisú motort lehet üzemeltetni.
Ennek következtében egyfázisról a 3 fázis előnyeit+fordulatszám lehet kihasználni.
Én vettem használtan e frek...váltót, és egyenlőre hatalmas filckorongot és köszörűkövet hajtok meg vele.
Nem jelentősen csökken az ereje, és nem melegszik a motor... igaz eddig mert nem volt szükségem rá, nem hajtottan csak kb fél órát egy szuszra.

S miért használná vki egyfázisú motorhoz frekv-váltót, amikor ugyanakkora teljesitményű 3 fázisú olcsóbb, s könyebben beszerezhető, s nagyobb a nyomatéka is
üdv
Lezárt