Géptartozékok / kiegészítők
- Varifer
- Site Admin
Re: Géptartozékok / kiegészítők
Szia
Nem említed mennyi használat után kezd melegedni?
A melegedést szag is kíséri?
Ha igen akkor a motorod menetzárlatos, vagy lesz az, azon már a hűtés sem segít.
Valamikor nekem is volt, más néven de konstrukcióban szerintem hasonló gépem.
Másfél év után a tengelyt és a csapágyakat nyírtam csak ki belőle, a motor bírta a terhelést nem kellet ventilátort szerelni rá, igaz hely se nagyon van hozzá.
Nem említed mennyi használat után kezd melegedni?
A melegedést szag is kíséri?
Ha igen akkor a motorod menetzárlatos, vagy lesz az, azon már a hűtés sem segít.
Valamikor nekem is volt, más néven de konstrukcióban szerintem hasonló gépem.
Másfél év után a tengelyt és a csapágyakat nyírtam csak ki belőle, a motor bírta a terhelést nem kellet ventilátort szerelni rá, igaz hely se nagyon van hozzá.
Tisztelettel: Varifer
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Helló!
Köszi az ötleteket, hozzászólásokat.
Nem hinném hogy zárlatos lenne a motor, olyanhoz volt már szerencsém, van összehasonlítási alap.
Nos, a melegedés 37-38 fokos időben jött, olyan 1,5 óra használat után. Ennyi után azért már természetes a melegedés azt hiszem.
Ami nem tetszik ebben a hobby gépben, hogy a motor igazából egy kb 30x30x30-as lemez dobozba van zárva, minimális szellőzéssel. Egyébként ugyanaz a gép, mint ami az "Épül a gépem" topikot nyitotta. (Laszlo59). Na, ezt akarnám felturbózni.
Köszi az ötleteket, hozzászólásokat.
Nem hinném hogy zárlatos lenne a motor, olyanhoz volt már szerencsém, van összehasonlítási alap.
Nos, a melegedés 37-38 fokos időben jött, olyan 1,5 óra használat után. Ennyi után azért már természetes a melegedés azt hiszem.
Ami nem tetszik ebben a hobby gépben, hogy a motor igazából egy kb 30x30x30-as lemez dobozba van zárva, minimális szellőzéssel. Egyébként ugyanaz a gép, mint ami az "Épül a gépem" topikot nyitotta. (Laszlo59). Na, ezt akarnám felturbózni.
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- papsi55
Sziasztok! BERNÁRDO DM 450-es faesztergához hol kapok Lünettát ?
" Faesztergálás egy hobbi ami később művészetté is válhat"
- farongáló
Szia papsi!
Maxibolt.hu megtalálod a keresett tárgyat. Úgy van írva, hogy tengelybiztosító(13290 ft)
Üdv: farongáló.
Maxibolt.hu megtalálod a keresett tárgyat. Úgy van írva, hogy tengelybiztosító(13290 ft)
Üdv: farongáló.
- Mikapu3
papsi55: Én azért készítettem magam rétegeltlemezből, görkorcsolya kerékkel, mert a kisgéphez való csúcsmagasságút nem találtam sehol. Ha kérsz az enyémről részletesebb fényképet, szívesen küldök, kérek hozzá e-levél címet.
farongáló, jmedvegy: A maxiboltos Bernardo lünetta esetén a kapcsoló szerinti képből nem tudtam kideríteni, hogy az milyen csúcsmagassághoz készült. A talpánál van egy alátét rész, ami kivehető, tehát kétféle magassághoz is jó, sőt saját alátét utángyártással más magassághoz is alkalmas lehet. Mikor én kerestem, mindegyiknek a legkisebb magassága több volt, mint amire nekem szükségem volt, ezért estem neki a saját készítésnek.
farongáló, jmedvegy: A maxiboltos Bernardo lünetta esetén a kapcsoló szerinti képből nem tudtam kideríteni, hogy az milyen csúcsmagassághoz készült. A talpánál van egy alátét rész, ami kivehető, tehát kétféle magassághoz is jó, sőt saját alátét utángyártással más magassághoz is alkalmas lehet. Mikor én kerestem, mindegyiknek a legkisebb magassága több volt, mint amire nekem szükségem volt, ezért estem neki a saját készítésnek.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- sjozsi
Sziasztok!
Látom, hogy papsi55 nagyon keresi a lünettáját.
Nekem nincs, nem láttam még élőben működni, de:
Ha jól sejtem, a pörgetett idomra kell illeszteni a lünetta kerekeit. Mivel a kerekek központtól való távolsága egyenként állítható, úgy gondolom, a lünetta középpontjának nem kell feltétlenül a csúcsmagasságot kiadnia. Ha a kitámasztó kerekek "tengelye" különböző hosszúságúak, attól még az anyagra rá lehet illeszteni, nem fog attól ütni, hogy nincs a lünetta központjában. Úgy gondolom, ha a szánra rögzítés megfelelő, minimális csúcsmagasság eltéréssel is üzemeltethető a lünetta.
Látom, hogy papsi55 nagyon keresi a lünettáját.
Nekem nincs, nem láttam még élőben működni, de:
Ha jól sejtem, a pörgetett idomra kell illeszteni a lünetta kerekeit. Mivel a kerekek központtól való távolsága egyenként állítható, úgy gondolom, a lünetta középpontjának nem kell feltétlenül a csúcsmagasságot kiadnia. Ha a kitámasztó kerekek "tengelye" különböző hosszúságúak, attól még az anyagra rá lehet illeszteni, nem fog attól ütni, hogy nincs a lünetta központjában. Úgy gondolom, ha a szánra rögzítés megfelelő, minimális csúcsmagasság eltéréssel is üzemeltethető a lünetta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pozsi 2013.08.22. 13:13-kor.
Ok: Áthelyezve a Tere-feréből
Ok: Áthelyezve a Tere-feréből
Üdv: Sjózsi.
- Mikapu3
Sjózsi: Minimális központ-eltéréssel bizonyára igen, de ahogy nő ez az eltérés, úgy egyre kevésbé használható ki a lünetta kapacitása, sőt erős eltérés esetén csak vékonyabb tárgyakhoz alkalmas. Az a jobb, ha a lünetta-központ egybeesik a főorsó tengely-központtal.
- sjozsi
Mikapu3! Teljesen igazad van! Az ajánlatom csak a minimális eltérésű lünetta magasságra vonatkozik. Csak azt akartam jelezni, hogy a lünetta központi magassága nem olyan kritikus, mint a szegnyereg magassága.
Az Unimaxnál most akciósan kínálnak FS2 állóbábot (4750 Ft. + ÁFA). Az alap magassága 152 mm, megfelelő magasítással biztosan el lehet érni a Bernardo magasságát.
Ismeri valaki ezt a lünettát?
Az Unimaxnál most akciósan kínálnak FS2 állóbábot (4750 Ft. + ÁFA). Az alap magassága 152 mm, megfelelő magasítással biztosan el lehet érni a Bernardo magasságát.
Ismeri valaki ezt a lünettát?
Üdv: Sjózsi.
- Mikapu3
A forgócsúcsomat mindig ki kellett ütni, ha ki akartam venni. Meguntam, s ragasztottam a végére egy kis fadarabot. Milyen jó, hogy éppen volt kéznél faesztergám ennek elkészítéséhez. Így már a szegnyereg csavarjával a teljes kihajtás előtt kicsivel tudom a forgócsúcsot kilazítani. Hurrá!
Ezért meg nem akartam külön hozzászólást nyitni. Friss fát esztergálva szépen repül a forgács, és hamar függöny kerül a lámpámra.