Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Varifer
Site Admin

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Sziasztok!

Most már nem tudom megállni, hogy ne osszam meg veletek a véleményem a munkáitokról.
Fakéz: fantasztikus ez a lendület és az a szép minőség amit ki tudsz hozni magadból.
Mély tiszteletem érte.
sjozsi: neked is csak gratulálni tudok az ötletes kreatív munkáidhoz.
Viszont Kovival is egyet kell értenem " e kevés néha több"
Mikapu: Na te sem vagy egy piskóta :D csak ámulok miket kitalálsz.

Na meg hát mindenki aki hozzá jut a géphez gratula nekik hisz színvonalas munkák kerülnek fel.
Innen a távolból csak biztatni tudlak bennetek, hogy mimnél több munkát mutassatok meg és én azon vagyok hogy sok ember lássa őket.
Tisztelettel: Varifer
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Én vitatkoznék mindenkivel!
Az a szép ami nekem tetszik!.
Ha valaki megégeti, hogy kihozza azt amit lát benne, ha más megfesti, a harmadik műgyantát önt bele, a negyedik megvárja amíg korhad és milyen szép is a spaltos fa pedig aki csinálja az csak a formát hozza a mintát a természet.
Kinek mi a sok? Tessék megnézni a nyugati oldalakat!
Nem kell szögletesen tekinteni a fára!
Üdv. Pozsi
Varifer
Site Admin

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Tisztelt tagok, alkotók.

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra a régi jó szokásunkra, (Amit mára elfeledtetek) hogy a nem szokásos, hagyományos eljárásokat dokumentáljuk itt a fórumon. Ez a topik arról is szólna, hogyan is valósul meg egy egy ötlet.
Remélem többen osszátok véleményem és a jövőben újra szokás lesz leírni hogyan is készült egy alkotás nem csak egy két képen megmutatni, vagy csak feltölteni az albumba (mert ez is egyre több, sajnos) marad szokás.
Azért mert nem láttok én itt vagyok és figyelek rátok!
Tisztelettel: Varifer
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Nekem is megmozgatta a fantáziámat a háromszögletű esztergálás. Amióta láttam a videót szerettem volna kipróbálni. Ma szakítottam rá időt. Az első próbálkozásom így sikerült.
3147 3148
Nem is olyan egyszerű elkészíteni mint azt gondoltam.
Magassága 150 mm, átmérője 70 mm, lenolajjal kezelve. Anyaga: sárgabarack.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

3149
A tegnapi "Te hogyan csinálnád"-ban írt folytatásaként íme a "Most készült".
A előesztergáltat (amiről sikerült nagynyomású vízsugárral a kérget leszedni) ma belül készre csiszoltam, majd kívül készre esztergáltam és csiszoltam. Eztán szalmiákszesz társaságában betettem egy vödörbe, falappal lefedve. Majd jött a lenolajozás és kész.
D 11, H12 cm.
Ez az első szalmiákos darabom.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Szia Mikapu!

Csak ámulok és bámulok! Nagyon klassssssz!!
Igazán leírhatnád (úgyis szeretsz írni) a tapasztalataidat a készítésről. Esztergálás, csiszolás.

Üdv

Kovi
JANIKA

Szia Miklós.
Irigylem a bátorságodat, hogy ilyen fába bele mersz nyúlni és így elvékonyítani. Kimondottan jót tett neki a füstölés. Gratulálok ehhez a szép munkához.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!( üdv a Fórumnak! :D )
Ha nem gond,lassacskán visszatérek a Mafk-hoz:
Örvendetesen érdekes,nívós dolgok .alkotások vannak mostanában születőben!!!Ha megengeditek,büszke kezdek lenni erre a tényre-h. közöttetek lehetek.
Több éves száraz anyagból dolgozom általában- olyan száraz akác került kezem közé,mely golyvás--(én így tanultam Dr Csóka Györgyné /mg.Erd. tudományok kandidátusa)-tól ,a növények ,fák ,golyvásak-egyéb élő szervezetek tumorosak.)-tehát,golyvás akác alapanyag,amelyet tegnap előtt este "megalkottam:ha fel tudtam volna tenni a kwíz-re,felteszem,szerintem igazán különlegesen szép a rajzolata!3150Semmi különös-12 cm a magassága,12 cm a szélessége3151.De jó hogy a 2. kép közepén van az akácra jellemző vonalszerkezet-különben ,nem is tudom, minek nevezném.
Aztán,tegnap este,kezembe akadt egy másik naggyon különleges anyag3168-szerintetek millen fából lehet? Trükkös-nem hinném el,ha nem magam bányásztam volna ki a tuskósorból,egy Európába tartó értelmiségi fiatalemberrel -Pádár Gábor(okl.erdőmérnök)fahasználati ág.vez. ifjú főnököm, karöltve-hogy a 4 évi pihentetés után,vmi különleges legyen belőle!!!! kerülő
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Kovi: Úgy emlékszem, hogy két menetben (előesztergálás és a készre esztergálás) leírtam már, hogy hogyan készült. Amúgy a műveletben nem volt semmi különös. Az előmunkálatnál vastagfalúra kéreggel. Így a kéreg is vezette a kést. Utána nagynyomásúval kérgezés, majd belülről már csak csiszolás. Kívülről pedig szép óvatosan kis fogásokban esztergálás, majd csiszolás. DE a külső csiszolást csak az aljánál a pörgő anyagon, a többi összevissza részeken meg fúróba fogott 7 cm átmérőjű csisz.párna+öntapi mirka (Lenkeinél kapható) csiszolóhálóval az álló munkadarabon. Felületkezelés nélkül szakmiákgőzbe 2-3 órára, majd lenolaj.
Mivel majdnem friss nedves anyagból készült, a fényképen látható nagyon sima helyett mára (2 nap alatt) különösen a szíjács résznek nagyon érdekes ragyás felülete lett.
Ennyi.
Janika: tehát nem kellett hozzá különösebb bátorság.

Forester: Csak gyere bátran, öröm itt látni. Ha nem tumor, legyen golyva. (Emberen a golyva a pajzsmirigy nagyobbodás ha jól tudom.) Az akácod nagyon szép. Fotózási észrevételemet pedig FB-on megtettem. A fehér holminál a fényképből a színe alapján esetleg valamilyen juharra vagy vadgesztenyére gondolhatok, de a kép nem elég nagy, illetve közeli, hogy bátrabban tippeljek. Lehetne hárs is, de az talán kicsit sárgásabb.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
JANIKA

Sziasztok.
Ma kicsit kísérletezgettem görbe tengelyes esztergálással. Jó hasznát vettem az új lünettámnak a gyertya helyének kiesztergálásakor.
3186
Ezek sikerültek.
3187
Nyárfából készültek, 12 cm-es magassággal, 4,5 cm-es átmérővel. Felületkezelés csak lenolaj. Nem teljesen sikeres darabok, de majd ha belejövök lesz jobb is.
Üdv. Janika
Lezárt