Amikor Robonak adtam ötletet a kés készítésben, akkor az a bizonyos kisördög bennem is motoszkálni kezdett,
Mára eljutottam odáig, hogy amiket használok késeket azokat szinte mind saját magam készítettem.
Kezdetek kezdetén vásároltam "jó" minőségű Güde késkészletet. Minap szétszedtem és arra következtetésre jutottam, hogy én is kitudom köszörülni az alakzatot.
Mivel az az ördög csak motoszkált bennem, ezért rendeltem más méretű betétkéseket is.
Tapasztalataim a készítéssel kapcsolatban:
Satuba befogva gyorsdarabolóval kivágtam a felesleget az anyagból lusta lévén köszörülni ennyit. Nem igényelt semmilyen extra daraboló korongot, 3 mm vastagságú sima acélhoz használatost használtam. A hűtését sem vittem túlzásba 5 mm-ként satuból kifogtam és beledugtam a vízbe.
Ezt következett a köszörülés a kivágott nyélrészt lekerekítettem, valamint a kés sarkait letörtem 45-ban. Ennek két oka is van a betétkések sarkai mivel köszörülik nagyon hegyesek és rossz a vas fogása, a másik nem hagy a késtartót akkora nyomot.
A három kés elkészítése kb.45 percet vett igénybe.
A három kés anyag ára: 32 mm széles 3192 Ft, 25 mm széles 2560 Ft, 12 mm széles 1464 Ft.
Most már csak nyelet kell készítenem.