Szia Pozsi!
Őszintén? Nem venném meg. Nagyon jó hosszesztergálásra, de nem olyan dísztárgyakhoz mint amiket e társaság készít. Ez a gép kis dolgokra nagyon ideális. Tollakat kifejezetten szeretek rajta készíteni.
Hogy mit vennék a mai fejemmel? Valami olyan gépet, amely sokkal
masszívabb. Látjátok a tokmányt a virsli-vékony főorsó végén. Hát, néha a frász tör ki, amikor beindul a gép és megpörgeti a majd 3 kilónyi vasat a főorsó végén... 1200-as fordulatnál feljebb meg sem próbáltam még.
Az orsó is lötyög hosszirányban, no nem kritikus, de már-már zavaró...
Bernardo, Holzmann, ezekkel szemezek. Egyszer majdnem eljutottam odáig, hogy veszek egyet, de rá kellett jönnöm, hogy a tudásom még nem elegendő a váltáshoz (én a fokozatosság elvét vallom).
Aztán ki tudja, ha azok közül vennék egy középkategóriásat, lehet, másnap már egy saját épített gépre vágynék frekvenciaváltóval, oda/vissza irányú motorral, kifordítható főorsóval, MK-2-3-4 befogási lehetőséggel stb... De úgy érzem, ezt majd talán 50-60 éves fejjel ha megérem...
Nagyon nehéz kérdés ez.
Nekem is sok pénzembe került eddig, megfizetem a tanulópénzt. Ma már nem vágnék ilyen gépbe bele, mint ahogy nem vágnék bele a Uni-maxos késkészletbe sem (hétvégén megleptem magam egy cseresznyés holkeres nagyolóval, azóta mást nem is veszek a kezembe...).
Mindazonáltal az út idáig élvezetes volt, és még most is élvezem, de már úgy érzem a technika, amit a gép nyújt, már behatárol.
Száz szónak is egy a vége: haladónak nem ajánlom ezt a gépet, kezdőnek viszont ideális. De ha mérlegre teszem, hogy a kezdőből is haladó lesz egyszer, akkor viszont felesleges pénzkidobás