Szia Béla!
Köszönöm a szakértő véleményedet, amit maximálisan el is fogadok. Én is azt ajánlom mindenkinek, hogy vegye figyelembe, ha sk szerszámot készít, hogy ne történjen baleset.
Szia Pozsi!
Itt van pár kép a "gányolt" hegesztéssel készült késekről. (az egyik még nincs elkészítve)
El kell ismernem, én egyáltalán nem értek a hegesztéshez. Ezért nem megyek bele a szakma rejtelmeibe, hanem egyszerűen leírom a tapasztalataimat.
Összesen 5db ilyen holker vésőm van 8mm-től 16-mm-ig, és Kb. 4 éve használom őket. Egyikkel sem volt még semmilyen problémám.
Pedig a 16-os az egyik nagyoló vésőm, ami azt jelenti, hogy 6-8mm-es fogásmélységgel használom.
Talán érdemes tisztelni azt aki 50 évet már eltöltött a szakmában, így nem megerőszakolja a dolgokat, hanem megcsinálja. Jól!
Ezenkívül, ha Szalóki még itt lenne, akkor tudna neked mesélni a HSS anyagok elektródával történő hegesztéséről.
Vagy Dervis arról, hogy milyen tökéletesen lehet rézzel forrasztani a HSS-t a sima szénacélhoz. (Nekem is van belőle)
Állítom ezt annak ellenére, hogy szerinted a gyorsacél a nem hegeszthető acélok közé tartozik.
Üdvözlettel
Kovi