Sziasztok!
Gondolkodtam azon, hogyan tudnám aláírni, megjelölni a készített tárgyaimat, valami egyedi módon.
Eközben futottam bele ebbe a videóba:
Angolul kevésbé tudóknak: gyakorlatilag arról van szó, hogy valamely 3D tervező segítségével meg kell tervezni a kívánt tárgyat (méretarányosan), a terveket feltölteni a videóban szereplő cég honlapjára, ahonnan ajánlatot kapunk, és dönthetünk, hogy kérjük-e vagy sem a terméket. A termék 3D nyomtatással készül, az általunk kért anyagból (műanyag, fém, üveg, stb...)
Utánanéztem, gyakorlatilag már fémet is lehet "nyomtatni". Elvileg akár szerszámacél minőségben is.
Nos, itt tart manapság a technika, ez még az én 35 éves informatikus fejemnek is felfoghatatlan egy picit.
Kipróbáltam, 35 dollárból lenne meg a saját billogom.... Hát, összességében nem olcsó.
Bélyegző / billog készítése
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Bélyegző / billog készítése
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Peti80
Re: Bélyegző / billog készítése
Szia kiscsiszi!
Ezt egy cnc marós is megcsinálja neked.
Gyakoribb és szerintem olcsóbb eljárás.
üdv
Peti
Ezt egy cnc marós is megcsinálja neked.
Gyakoribb és szerintem olcsóbb eljárás.
üdv
Peti
- Robo
Sziasztok,
érdemes lehet utána nézni, a technológia nagyot fejlődött a 3D nyomtatásban. Fémek esetében ezt lézerrel oldják meg, (lézer szinterezés), SLS ill. SLM eljárás. Fémporból készítik az alkatrészeket, rétegenként megolvasztják és építik fel. Aluminiumtól, szerszámacélon át a titánig mindenféle anyagból megoldható. Az eredmény tömör anyag, ami a normál öntött eljárással készült darab tulajdonságaival összemérhető.
Bár ezek ipari gépek ennek megfelelően magas árakkal, előfordulhat hogy találni megfizethető ajánlatot.
Az én bélyegzőimet a primostemp-nél csináltattam. Nem emlékszem pontosan, kb. 20-30 euro lehetett darabja. Email-ben lehet ajánlatot kérni, el kell küldeni nekik a kívánt grafikát.
Ha jól tudom lézer gravírozással készítik a pecséteket rézből. Szép kivitel és tartós. Nagyon finom rajzolatokat is megcsinálnak, ami szerintem CNC-vel nem biztos mindíg megoldható.
érdemes lehet utána nézni, a technológia nagyot fejlődött a 3D nyomtatásban. Fémek esetében ezt lézerrel oldják meg, (lézer szinterezés), SLS ill. SLM eljárás. Fémporból készítik az alkatrészeket, rétegenként megolvasztják és építik fel. Aluminiumtól, szerszámacélon át a titánig mindenféle anyagból megoldható. Az eredmény tömör anyag, ami a normál öntött eljárással készült darab tulajdonságaival összemérhető.
Bár ezek ipari gépek ennek megfelelően magas árakkal, előfordulhat hogy találni megfizethető ajánlatot.
Az én bélyegzőimet a primostemp-nél csináltattam. Nem emlékszem pontosan, kb. 20-30 euro lehetett darabja. Email-ben lehet ajánlatot kérni, el kell küldeni nekik a kívánt grafikát.
Ha jól tudom lézer gravírozással készítik a pecséteket rézből. Szép kivitel és tartós. Nagyon finom rajzolatokat is megcsinálnak, ami szerintem CNC-vel nem biztos mindíg megoldható.
Üdv, Robó
- Peti80
Sziasztok.
Nem kell se lézer, se cnc, se nyomtató. Csak nagyon sok türelem meg egy flex )
Nem kell se lézer, se cnc, se nyomtató. Csak nagyon sok türelem meg egy flex )
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Jaj, ha ránézek arra a flexre (védőburkolat nélkül), a hideg futkos a hátamon!
Amúgy elismerésem, kell hozzá türelem, az biztos.
(A satu is elismerésre méltó)
Amúgy elismerésem, kell hozzá türelem, az biztos.
(A satu is elismerésre méltó)
Üdv: kiscsiszi